Brunch i stan - Boulebar Rålambshov


I lördags hade temperaturen återgått till "svensk sommar"-nivåer igen. Faktiskt lite skönt, efter en lång varm sommar (klagar dock inte!). Vi tog en promenad runt Kungsholmen på morgonen, och på vägen hem passerade vi Boulebar som ligger i Rålambshovsparken. De öppnar klockan 10:30 och klockan var strax innan 10, så personalen var i full fart med att förbereda dagens servering. Men eftersom det bara var skylten med öppettider som stod för ingången så smet vi förbi lite försynt och frågade om det gick att boka bord för brunch, vilket inte var några problem trots att de inte öppnat än.

Vi visste redan innan på ett ungefär vad brunch här betyder, eftersom vår gemensamma kompis Sofie hade brunchen på sin möhippa här i början av sommaren. Men det var bara en av oss som provat, så nu var det dags för båda att se vad Boulebars brunch hade att erbjuda.

Brunch-menyn är den blåa till höger här, som är uppdelad i tre serveringar, och väljs i två versioner mellan VEG eller ICKE-VEG. Vi valde båda icke-veg-versionen den här gången.


Första rätten på brunch-menyn, att dela på två

Som första rätt kommer två brickor med en härlig blandning godsaker, både sött och salt. I brödväg kom både surdegsbröd och croassainter (naturella och med choklad), åtföljd av yoghurt med hallonsylt (och inte Bob då) och två olika sorters melon (vatten- och honungsmelon).
På bricka nummer två fanns det lufttorkad skinka, salami, stora kapris, fransk hårdost (gissar på Comté), fikonmarmelad (skymd på bilden), aprikosmarmelad och smör.

Redan här hade vi varit uppe i en enligt mig bra brunch, med många bra kombinationer av sött och salt. Vatten ingår givetvis, och vill man ha något med lite mer smak finns den kompletta dryckesmenyn att välja från även på brunchen (cocktails, öl, vin, bubbel och juicer/lemonad). Vi tar ett glas rosé och en fläder-spritz, som innehåller fläder-saft, bubbel, mynta och citron. Den var tyvärr lite för söt för oss båda, vilket man kanske borde kunnat ana (lite beroende på proportionerna mellan saften och bubblet såklart).

Som "huvudrätt", om det finns en sådan på en brunch, var det kycklingsbröst med grönsallad och pommes. Denna var godkänd, men som ofta med kycklingbröst lite torr. Som tur var snålades det inte på majonäsen som jag tror var i form av aioli till kycklingen och naturell till pommes:en. Ett stort plus var att personalen frågade när man ville ha nästa rätt, så det går aldeles utmärkt att sitta och njuta av utsikten över parken och Riddarfjärden utan att känna sig stressad att kasta i sig maten.

Som avslutning fick man kaffe + en liten dessert-kombo, tre olika desserter; Hallonmousse, Creme brulé samt en chokladtryffel (ingen speciell smaksättning vad jag kunde känna).

Vad kostade kalaset undrar ni såklart. Tvåhundrafemtio (250) riksdaler kostar det per person (6-15 år 95 kr, 0-5 = gratis). Drickat ligger på ganska normala innerstadspriser, kanske strax över medel (stor starköl 70kr som ett exempel). Vill man spela boule i samband med brunchen finns det paketpris där båda ingår och man får då bättre pris än att betala de separat.

Dessert-kombon

Betyg

Mat 

* * * * 4/5

Bra kvalité på det som serverades, det märks att det läggs upp när man säger att man vill ha maten, inte innan. Lagom blandning av sött och salt och kul med flera små desserter istället för en stor. För att nå en 5a på brunch-skalan skulle kycklingen behöva vara mindre torr alternativt bytas ut mot något alternativ (det är dock en bra idé med protein+sallad efter den söta+salta förrätten).

Dryck

* * * * 3/5

Utbudet är det egentligen inget fel på, men de drinkar man tagit fram till brunchen specifikt var inte tillräckligt bra beskrivna, heller inte vid rekommendation från personalen, för att man skulle förstå om det var söt/sur/läskande vilket gör att man lätt väljer fel. Och kostar drinken 110 kr är det tråkigt att välja fel eftersom man oftast känner att det räcker med en till brunchen. Ölutbudet är fransk-inspirerat, så har man en specifikt ölsmak som inte matchar fransmännens som kan man bli lite besviken här.

Service 

* * * * 4,5/5

Bara att inte bli utsjasade för att man kommer in på området innan öppning, om än för att boka bord, känns som ett stort plus i Stockholm. Förutom detta så kände vi oss hela tiden välkomna, och personalen kände in stämningen och kom vid lämpliga tillfällen och frågade om allt var bra och om man ville ha nästa rätt direkt eller vänta lite. Detta höll i sig hela vägen till slutet! För att nå full pott krävs att man lägger ner lite mer energi på att kunden ska välja rätt dryck som passar både till maten och kundens smaklökar.

Sista ordet

Boulebar är ett trevligt ställe för brunch, men man bör vara rejält hungrig när man går dit eftersom det är mycket mat och det ändå kostar 250 kronor. Läget är bra nära Fridhemsplans tunnelbana och Rålambshovparken utan att det är aldeles för mycket spring och ståhej. Boka bord för att vara säker på att få plats på fina soliga dagar, och meddela gärna redan då om du vill sitta i solen, skuggan eller under tak.