Äta i Enskede - Hybrid


Vi skulle utan problem kunna skapa en Facebook-grupp med människor som gått på evenemang på Globen/Hovet/Tele2 och som förgäves försökt hitta något bra att äta inärheten. Hade gruppen funnits hade vi dock rekommenderat alla medlemmar att ignorera allt på den sidan Nynäsvägen och gå några promenadsteg extra mot Enskede; Där hittar man nämligen Restaurang Hybrid.

Utifrån så ser restaurangen kanske lite tråkig ut, klassiskt Stockholmsförort i botten på ett gult tegelhus. Det är lätt att missta Hybrid för en fulhak med Jack Vegas-maskiner, men ack så fel det är.

Det märks direkt man kommer innanför dörren, då man möts av två mycket glada herrar, för aftonen klädda i Oktoberfest-outfit. Direkt till vänster ser man dessutom en stor svart tavla med en färggrann lista med öl. Detta känns redan här lovande, och då har vi inte ens sett menyn eller smakat på maten!

På hemsidan får man bara fram en exempelmeny, detta för att menyn förändras hela tiden. Idag har man dessutom Oktoberfest-tema, med en separat öl- och mat-meny till ära. Efter att ha fått öl i stövelglas och pratat med herrarna med tyrolerhatt ville vi självklart ha något tyskt från specialmenyn. Vi börjar med pretzel och kalterplatte (tysk charkbricka) och till huvudrätt kalvschnitzel och en schweinhaxe.

Tysk öl i stövelglas, visst är det Oktoberfest!

För er som inte vet vad Schweinhaxe är, så är det ungsbakat fläsklägg med knaprig yta, som serveras med surkål, sky och senap. Långbakat kött på benet är en av Daniels favoriter, och denna ställde sig definitivt bakom favoritmarkeringen; Hård på utsidan och mjuk och mör på insidan, med mycket smak. Som såsoman var det lite snålt med sås, men det var dock det enda vi hade gjort annorlunda.

Bra ölubud, tydligt uppställt på griffeltavlan bakom baren.

Även kalvschitzeln var fantastisk, där såsen höjde rätten ytterliggare ett snäpp. Båda rätterna serveras utan tillbehör, men de går att beställa extra vid sidan om (surkål, kokt potatis eller potatismos).

Ölutbudet imponerar, och extra trevligt att få det presenterat på en griffeltavla på väggen i baren. Daniel känner t.o.m. igen några ölsorter från Ölmässan som samtidigt pågår, med andra ord hänger man med i nya öl som kommer till Sverige. Det uppskattas stort!


Betyg

Mat 

* * * 5/5

Det finns ingenting att klaga på när det gäller maten. Nu provade vi inte någon av de "vanliga" rätterna, men med tanke på hur bra maten på specialmenyn var är vi övertygade om att kvalitén är lika bra över hela menyn. Smakerna var pricksäkra utan att det blev tråkigt. Mängden mat var dessutom gott tilltaget, vilket gjorde att man knappt behövde några tillbehör (potatis etc.) om man äter förrätt.

Dryck

* * * * 5/5

Med två griffeltavlor med ölutbud så börjar det bra. Det är helt klart fokus på öl här, men vin och andra drycker (t.ex. cider) finns givetvis. Ölutbudet imponerar även jämfört med ställen som utger sig för att vara ölbarer. Det finns garanterat något för alla öldrickare här, allt från lättare lager, ett gäng olika ales, veteöl och suröl. Sju öl är på tapp, resten på flaska eller burk. Vinutbudet fick vi inte prova denna gång, men vi såg bl.a. en riktigt bra fransk riesling på menyn för 175 kr glaset.

Service 

* * * * * 5/5

Sällan får man så genuin, varm och uppmärksam personlig service. Vi kände oss speciella från första stund och blev behandlade så hela vägen i mål. Personalen var väldigt stolta över restaurangens historia och över vem som jobbade i köket (årets kock 1994). Personalen hade stenkoll på maten och ölen och hade inga problem att komma med tips och råd. Vid osäkerhet från våran sida var det inga problem att få provsmaka öl för att hitta rätt, snyggt!

Kalteplatte, tysk charkbricka.

Sista ordet

Vi blev helt klart positivt överraskade av denna kvarterskrog bara en kort promenad från Globens sus och dus. Restaurangerna som finns i anslutning till arenorna har inte en chans mot Hybrid, så vad vi väljer nästa gång vi ska på en konsert eller annat evenemang i området är givet. Ni som bor i Enskede har här verkligen ett stammishak att besöka ofta, vi är avundsjuka!